A Bathing Ape

Tomoaki Nagao, akit mostanában Nigo néven ismernek, 1970-ben született. Legfontosabb pillanata azonban a Bunka divatfőiskola elvégzése és a Popeye magazinnál való munkába állás után következik. Az akkor 23 éves fiatalember a mára ikonikussá vált japán utcai ruhamárkával érkezik. Ez pedig az „A Bathing Ape” nevet kapta.

#ShowMore#

 Kicsit furcsán hangzik, nem gondolja? Ki tenne egy fürdőző majmot egy márka nevébe? De a jelentése sokkal költőibb, mint amilyennek elsőre tűnik. Két alapvető mintán alapul. Az első az 1968-as A majmok bolygója című sci-fi film, a második pedig Nigo hazájába, Japánba vezet minket. A japán hagyományon alapul, miszerint nagyon forró (40 Celsius-fokos) vízben hosszú fürdőt vesznek, amelyben addig ülnek, amíg a víz lehűl. Innen "A fürdőző majom langyos vízben". A kifejezés ironikusan utal a márka vásárlóira, a fiatal és gondtalan japán generációra, akiknek a legnagyobb gondjuk az volt, hogy jól teljesítsenek a félévi vizsgákon, a főiskolai felvételi vizsgákon és új BAPE pólókat vásároljanak.

 A márka körüli hype a kezdeti években óriási volt, és ezt segítette az eladási stratégia is. A legelején a BAPE hetente 50 pólót gyártott, aminek a felét eladták, a másik felét pedig a tokiói streetwear legnagyobb sztárjainak ajándékozták a képviselői, hogy növeljék a népszerűséget. A márka körüli hype-ot a termék mesterséges hiánya tetézte (az A Bathing Ape a kereslet kb. 10%-ára gyártott ruhákat). A hatalmas kereslet a népszerű rappereknek (Notorious B.I.G.) és influencereknek köszönhetően gyorsan nőtt, és nem volt megállás. Nem kellett sok idő, hogy elérje az amerikai álom földjét. Lassan New Yorkban és Los Angelesben is nyílt egy-egy üzlet, a történet folytatódott, a népszerűség tovább nőtt, és a BAPE utat talált Európába is.

A japán márka sikerében nagy szerepet játszottak a kollabok. És az évek során rengeteg volt belőlük. Carhartt WIP, Kanye West, Supreme, adidas, KAWS és még sokan mások.

 Az A Bathing Ape az egyik legfontosabb márka az utcai ruházkodásban. Sok más márka számára is inspirációt jelentett, és népszerűsége még mindig óriási!

Ár

43403 Ft100965 Ft
143403100965

Márkák

Méret

Megjeleníthető tételek 9
összesen 9 termék
Vissza a boltba